5 Contoh Teks Pidato Bahasa Jawa Untuk Acara 17 Agustus 2022, Singkat dan Menarik!

- Kamis, 4 Agustus 2022 | 10:15 WIB
Ganjar Pranowo Desak Kemlu dan KBRI Terjun Selamatkan WNI di Kamboja (Foto: Dok jatengprov.go.id)
Ganjar Pranowo Desak Kemlu dan KBRI Terjun Selamatkan WNI di Kamboja (Foto: Dok jatengprov.go.id)

Para pemimpin bangsa punika wusananipun kasil maosaken teks proklamasi kamardhikan Indonesia lan gadhah cita-cita luhur inggih punika sila-sila wonten Pancasila.

Bapak-ibu ingkang minulya, panjenengan kasuwun rawuh ing pahargyan punika, saperlu tirakatan, sesarengan nyenyuwun dhumateng Gusti Allah, mugi-mugi nagari Indonesia saklajenipun langkung sae tinimbang sakderengipun merdheka.

Bapak-ibu, sumangga kamardhikan menika dipunisi kalihan pembangunan ugi watak nasionalisme ingkang katandur ing manah.

Wasana, cekap semanten atur kula. Bilih wonten klenta-klentu anggenipun kula matur, nyuwun pangapunten.

Wassalamualaikum Wr. Wb.

Wasana cekap semanten atur kula, bok bilih wonten lepating atur kula nyuwun pangapunten. Mugi tansah rahaya ingkang sami pinanggih kali sing rureda.

Baca Juga: Penjelasan Filosofi Logo HUT RI ke 77, Link Download Ada di Sini Gratis

Mugiyo kita sedaya saged ngisi kemerdekaan niki kelawan kesahenan.

Akhiru kalam
Wassalamu’alaikum Wr. Wb.

3. Contoh Pidato HUT ke-77 RI Bahasa Jawa: Lingkungan Desa

Halaman:

Editor: Wahyu Vitaarum

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Kabar Gembira untuk Agus di Bulan Agustus

Minggu, 7 Agustus 2022 | 14:27 WIB

Adakah Perbedaan Antara Solo dan Surakarta?

Minggu, 7 Agustus 2022 | 14:22 WIB

3 Fakta Tentang Bung Hatta yang Jarang Orang Ketahui

Minggu, 7 Agustus 2022 | 13:46 WIB

5 Penyebab Kuota Internet Menjadi Cepat Habis

Minggu, 7 Agustus 2022 | 08:00 WIB
X