5 Contoh Teks Pidato Bahasa Jawa Untuk Acara 17 Agustus 2022, Singkat dan Menarik!

- Kamis, 4 Agustus 2022 | 10:15 WIB
Ganjar Pranowo Desak Kemlu dan KBRI Terjun Selamatkan WNI di Kamboja (Foto: Dok jatengprov.go.id)
Ganjar Pranowo Desak Kemlu dan KBRI Terjun Selamatkan WNI di Kamboja (Foto: Dok jatengprov.go.id)

Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh bapak-bapak lan ibu-ibu warga Kepek ingkang minulya saha para remaja desa ingkang kulo sayangi lan kulo harapke.

Ayo podho-podho ngaturaken puja lan puji syukur kehadirat gusti Allah SWT ingkang Maha Agung. Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.


Amargi rahmat ingkang diwenei Gusti Allah kita sedaya saged makempal teng mriki dalam keadaan ingkang sehat sedoyo. Kagem ngelakoni kebiasaan kita sedaya yaiku tirakatan nyambut dirgahayu kemerdekaan republik Indonesia.

Sakniki, malam niki ijinaken kula nyampeaken pidato babagan hal-hal nyangkup kemerdekaan kita sedaya.

Seng kudu dieleng-eleng kamardhikaan utawi kemerdekaan niku ialah hasil ingkang diparingi Gusti Allah lan diperjuangke para pejuang.

Kita teng mriki mboten pernah ngalami penjajahan lan angkat senjata nanging kudu hormati kabeh jasa pahlawan.

Kamardhikan ingkang kita peroleh niki hasil saking jerih payah pejuang ingkang kudu kita hargai.

Bapak-ibu lan sedoyo remaja ingkang minulya, teng acara malam niki menika kula ajak saperlu tirakatan.

Acara tirakatan niki sareng-sareng ayo podho ndongakke jasa pahlawan lan negeri niki tumuju luweh apik. Uga, mugi-mugi negara kita ini saged dados negara ingkang luweh ngerhargai jasa pahlawan ingkang sampun tilar.

Baca Juga: Cara Mengikuti Upacara Virtual Detik-detik Proklamasi 17 Agustus 2022 bersama Presiden

Halaman:

Editor: Wahyu Vitaarum

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Kabar Gembira untuk Agus di Bulan Agustus

Minggu, 7 Agustus 2022 | 14:27 WIB

Adakah Perbedaan Antara Solo dan Surakarta?

Minggu, 7 Agustus 2022 | 14:22 WIB

3 Fakta Tentang Bung Hatta yang Jarang Orang Ketahui

Minggu, 7 Agustus 2022 | 13:46 WIB

5 Penyebab Kuota Internet Menjadi Cepat Habis

Minggu, 7 Agustus 2022 | 08:00 WIB
X