5 Contoh Teks Pidato Bahasa Jawa Untuk Acara 17 Agustus 2022, Singkat dan Menarik!

- Kamis, 4 Agustus 2022 | 10:15 WIB
Ganjar Pranowo Desak Kemlu dan KBRI Terjun Selamatkan WNI di Kamboja (Foto: Dok jatengprov.go.id)
Ganjar Pranowo Desak Kemlu dan KBRI Terjun Selamatkan WNI di Kamboja (Foto: Dok jatengprov.go.id)

Sholawat saha salam mugi tansah kalimpahaken dhumateng junjungan kita Nabi Agung Muhammad SAW.

Saben tanggal 17 Agustus negara kita mengeti Hari Kamardikan. Tanggal 17 Agustus minangka dina sing kabeh wong Indonesia ngelingi jasa para pahlawan sing wis ngrebut kamardikan.

Ungkapan rasa syukur, bangga lan seneng marang katentreman negara kita, Indonesia. Swara tangis bebasan gumunggung ing saben pojok negara,

Kaya sing wis dingerteni, nggayuh kamardikan iku ora gampang. Kabeh butuh perjuangan raga lan nyawa.

Baca Juga: TERBARU! Contoh Teks Sambutan Acara Kemerdekaan RI 17 Agustus 2022, Singkat, Padat dan Jelas

Wis ewonan taun negara kita dijajah, diinjak-injak lan dirampas kamardikan lan kesejahteraane dening penjajah sing kejam.

Ewonan perang, ewonan nyawa lan ewonan liter getih wis dikorbanake kanggo kekejaman para penjajah.

Nanging, kaya uler sing ora tansah dadi uler, akhire para pahlawan kasil nggayuh kamardikan.

Jalan Pegangsaan Timur, sing wis dadi saksi bisu, kanthi tegas ngumumake proklamasi kasebut kanggo pisanan. Akhire para pejuang bisa kanthi bangga mabur saka Merah Putih diiringi lagu kebangsaan Indonesia Raya.

Sawise krungu jerih payah lan ketekunan para pahlawan kanggo nggayuh kamardikan, saiki kita minangka bangsa Indonesia kudu bisa ngapresiasi kanthi ngisi dina kamardikan iki macem-macem perkara sing positif kanggo semangat lan nduweni rasa nasionalisme sing gedhe supaya kita bisa melu. ing mengeti kamardikan.

Halaman:

Editor: Wahyu Vitaarum

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Kabar Gembira untuk Agus di Bulan Agustus

Minggu, 7 Agustus 2022 | 14:27 WIB

Adakah Perbedaan Antara Solo dan Surakarta?

Minggu, 7 Agustus 2022 | 14:22 WIB

3 Fakta Tentang Bung Hatta yang Jarang Orang Ketahui

Minggu, 7 Agustus 2022 | 13:46 WIB

5 Penyebab Kuota Internet Menjadi Cepat Habis

Minggu, 7 Agustus 2022 | 08:00 WIB
X