5 Contoh Teks Pidato Bahasa Jawa Untuk Acara 17 Agustus 2022, Singkat dan Menarik!

- Kamis, 4 Agustus 2022 | 10:15 WIB
Ganjar Pranowo Desak Kemlu dan KBRI Terjun Selamatkan WNI di Kamboja (Foto: Dok jatengprov.go.id)
Ganjar Pranowo Desak Kemlu dan KBRI Terjun Selamatkan WNI di Kamboja (Foto: Dok jatengprov.go.id)

Kita bisa mujudake semangat lan rasa nasionalisme sing dhuwur kanthi maneka warna, nanging sing paling penting kanggo kita minangka siswa yaiku sinau, sinau, lan sinau supaya bisa menehi kebanggaan marang bangsa kita supaya bisa melu nggawe jeneng. bangga bangsa Indonesia.

5. Contoh Pidato HUT ke-77 RI Bahasa Jawa: Acara 17 Agustus

Bismillahirrahmaanirrahim

Mugi-mugi tansah pinaringan rahmat saha barokah saking Allah SWT.

Para rawuh ingkang kinurmatan,

Ora krasa wis 77 taun kita bebas saka kolonialisme manca. Ora krasa negara kita wis ngalami akeh perkembangan lan liku-liku anggone njaga lan nguri-uri kamardikan iki.

Pramila, pengetan dinten kamardikan menika saged dipundadosaken wekdal kangge mujudaken jasa saha perjuanganipun para pahlawan, ugi kangge mujudaken kawontenan negari menika, menapa ingkang dipunwastani kamardikan sampun karaos sapenuh, utawi boten langsung dijajah?

Sayange, wayahe dina Kamardikan mung dirayakake kanthi macem-macem lomba lan acara pentas musik, sanajan yen dideleng, ana sing ora ana hubungane karo filosofi perjuangan utawa kamardikan negara iki.

Baca Juga: 37 Ide Lomba 17 Agustus Untuk Anak-anak Terbaru, Super Seru, Minim Budget dan Antimainstream

Mungkin sah kanggo nganakake kompetisi utawa panggung musik kanggo ngrayakake.

Halaman:

Editor: Wahyu Vitaarum

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Kabar Gembira untuk Agus di Bulan Agustus

Minggu, 7 Agustus 2022 | 14:27 WIB

Adakah Perbedaan Antara Solo dan Surakarta?

Minggu, 7 Agustus 2022 | 14:22 WIB

3 Fakta Tentang Bung Hatta yang Jarang Orang Ketahui

Minggu, 7 Agustus 2022 | 13:46 WIB

5 Penyebab Kuota Internet Menjadi Cepat Habis

Minggu, 7 Agustus 2022 | 08:00 WIB
X